Innehållsförteckning i Word 2016 - Enkel guide för utbildning och skrivande

Att skapa och formatera en innehållsförteckning är ett viktigt steg när man skriver en längre dokument eller rapport i Word 2016. En välstrukturerad innehållsförteckning hjälper läsaren att snabbt och lätt navigera genom dokumentet och hitta relevanta avsnitt. I denna guide kommer vi att gå igenom hur du skapar och anpassar innehållsförteckningen efter dina behov.

1. Skapa en innehållsförteckning

För att skapa en innehållsförteckning i Word 2016 behöver du först strukturera ditt dokument med rubriker. Du kan använda de olika rubrikstyperna (H1, H2, etc.) för att tydligt definiera hierarkin i ditt dokument. När du har markerat dina rubriker kan du enkelt generera en innehållsförteckning genom att följa dessa steg:

  1. Klicka på den plats där du vill placera innehållsförteckningen.
  2. Gå till fliken "Referens" i menyraden och klicka på knappen "Innehållsförteckning".
  3. Välj den stil och layout du vill använda för din innehållsförteckning från de tillgängliga alternativen.

2. Anpassa innehållsförteckningen

Efter att du har skapat innehållsförteckningen kan du enkelt anpassa den efter dina specifika behov och önskemål. Här är några av de vanligaste anpassningarna du kan göra:

2.1 Ändra stilar

Du kan ändra utseendet på innehållsförteckningen genom att ändra dess stilar. För att göra detta, högerklicka på innehållsförteckningen och välj "Anpassa innehållsförteckningen". Du kan då ändra teckensnitt, färg, storlek och andra formateringsalternativ för innehållsförteckningen.

2.2 Uppdatera innehållsförteckningen

Om du gör ändringar i ditt dokument, till exempel genom att lägga till, ändra eller ta bort rubriker, kan du enkelt uppdatera innehållsförteckningen. Klicka bara på innehållsförteckningen och välj "Uppdatera innehållsförteckning" för att reflektera de senaste ändringarna i ditt dokument.

2.3 Ändra hierarkin i innehållsförteckningen

Om du vill ändra hierarkin i innehållsförteckningen kan du enkelt dra och släppa rubriker på rätt plats. Du kan också markera en rubrik och använda knapparna "Öka nivå" eller "Minska nivå" i verktygsfältet för att ändra hierarkin för den valda rubriken.

Relevanta nyckelord:

  1. Innehållsförteckning Word 2016
  2. Skapa innehållsförteckning
  3. Anpassa innehållsförteckning
  4. Uppdatera innehållsförteckning
  5. Ändra hierarkin i innehållsförteckning

3. Sammanfattning

En effektiv innehållsförteckning är oumbärlig för att underlätta navigering och förståelse av längre dokument och rapporter. Genom att använda Word 2016:s inbyggda funktioner kan du enkelt skapa och anpassa din innehållsförteckning för att uppfylla dina specifika behov. Kom ihåg att regelbundet uppdatera innehållsförteckningen när du gör ändringar i ditt dokument för att garantera att den alltid är korrekt och användbar för läsaren.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.