Innehållsförteckning i Word 2013: En hjälpande hand för struktur och ordning

Har du någonsin känt dig överväldigad av alla sidor, avsnitt och rubriker i dina Word-dokument? Med innehållsförteckning i Word 2013 kan du snabbt och enkelt organisera dina dokument genom att skapa en översiktlig struktur. I denna artikel kommer vi att utforska det bästa sättet att använda innehållsförteckning i Word 2013 för att skapa struktur och ordning i dina skriftliga verk.

Skapa en innehållsförteckning

För att skapa en innehållsförteckning i Word 2013, börja med att använda formatmallarna för dina rubriker. För att göra detta, markera varje rubrik och välj önskad rubriknivå (t.ex. rubrik 1, rubrik 2, rubrik 3) från startfliken i Word. När du har markerat alla rubriker, klicka på "Innehållsförteckning" under referensfliken och välj en fördefinierad stil för din innehållsförteckning.

För att uppdatera innehållsförteckningen efter att du har gjort ändringar i ditt dokument, högerklicka på innehållsförteckningen och välj "Uppdatera fält". Detta kommer att se till att din innehållsförteckning alltid är korrekt och uppdaterad.

Tips och tricks för innehållsförteckning

Anpassa utseendet på innehållsförteckning

Om du inte är nöjd med utseendet på den standardinnehållsförteckning som Word 2013 genererar kan du anpassa den efter dina behov. Du kan ändra teckenstorlek, typsnitt och färg genom att använda rätt stilar och formatmallar. För att anpassa utseendet på innehållsförteckningen, gå till referensfliken och klicka på "Anpassad tabell av innehållsförteckning". Här kan du ändra rubrikstilar, visa eller dölja sidnummer och mycket mer.

Lägga till flera nivåer av innehållsförteckning

Om du har ett dokument med många underavsnitt eller underrubriker kan du lägga till flera nivåer av innehållsförteckning för att skapa ännu mer struktur. För att göra detta, gå till referensfliken och klicka på "Innehållsförteckning". Välj "Anpassad tabell av innehållsförteckning" och välj sedan önskade nivåer för dina rubriker.

Utnyttja snabbtangenter

För att spara tid kan du använda snabbtangenter för att snabbt skapa och uppdatera din innehållsförteckning. Tryck på "Ctrl+Alt+U" för att uppdatera din innehållsförteckning och "Ctrl+Alt+Shift+O" för att markera texten i din innehållsförteckning.

Relevanta nyckelord

  • Innehållsförteckning Word 2013
  • Skapa struktur i Word-dokument
  • Anpassa innehållsförteckning
  • Lägga till flera nivåer i innehållsförteckning
  • Snabbtangenter för innehållsförteckning

Sammanfattning

Innehållsförteckning i Word 2013 är ett kraftfullt verktyg för att organisera och strukturera dina dokument. Genom att använda innehållsförteckning kan du snabbt skapa en strukturerad översikt över ditt arbete och underlätta för andra att navigera genom ditt dokument. Med hjälp av tips och tricks som anpassning av utseende och användning av snabbtangenter kan du maximera effektiviteten och användarvänligheten hos ditt dokument. Njut av fördelarna med innehållsförteckning i Word 2013 och upplev ökad produktivitet och ordning i ditt skrivande!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.