Innehållsförteckning i Google Docs - Effektiv organisering av dokument

En välorganiserad innehållsförteckning är avgörande för att snabbt kunna navigera och hitta relevanta delar i ett dokument. Med Google Docs kan du enkelt skapa och använda en innehållsförteckning, vilket kan väsentligt underlätta ditt dokumentarbete och spara värdefull tid. I denna artikel kommer vi att utforska hur du skapar och använder innehållsförteckningar i Google Docs för att förbättra ditt arbetsflöde.

Skapa en innehållsförteckning

För att skapa en innehållsförteckning i Google Docs måste du först organisera ditt dokument med rubriknivåer. Använd H1- till H6-rubriker för att kategorisera och strukturera ditt innehåll. När du har formaterat dina rubriker korrekt kan du skapa en innehållsförteckning genom att följa dessa steg:

 1. Placera markören där du vill infoga innehållsförteckningen.
 2. Gå till Infoga > Innehållsförteckning i menyfältet.
 3. Välj en av de automatiska stilar för innehållsförteckningen eller anpassa den enligt dina behov.
 4. Klicka på Infoga och innehållsförteckningen kommer att infogas i dokumentet.

Använda innehållsförteckningen

När du har skapat innehållsförteckningen kan du enkelt navigera till olika avsnitt i ditt dokument genom att klicka på respektive rubrik i innehållsförteckningen. Detta sparar tid och gör det lättare att hitta det du letar efter, särskilt när du arbetar med längre dokument. Här är några användbara tips för att maximera fördelarna med innehållsförteckningar i Google Docs:

 • Uppdatera automatiskt: Om du lägger till eller ändrar rubriker i ditt dokument kan du uppdatera innehållsförteckningen genom att högerklicka på den och välja Uppdatera innehållsförteckning.
 • Infoga länkar: Du kan också lägga till hyperlänkar i innehållsförteckningen för att snabbt hoppa till andra avsnitt i dokumentet. Markera den text du vill länka och klicka sedan på Länkar i menyfältet för att infoga en länk.
 • Anpassa stilar: Om de fördefinierade stilarna för innehållsförteckningen inte passar din design kan du enkelt anpassa stilar genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja Anpassa stylelement.

Relevanta nyckelord

 • Google Docs
 • Innehållsförteckning
 • Organisering av dokument
 • Effektivt arbetsflöde
 • Rubriknivåer
 • Uppdatera innehållsförteckning
 • Anpassa stilar

Sammanfattning

Att använda en innehållsförteckning i Google Docs kan göra ditt dokumentarbete mer effektivt och sparar tid genom att möjliggöra snabb navigering och åtkomst till viktiga avsnitt. Genom att följa stegen för att skapa och använda en innehållsförteckning kan du bättre organisera dina dokument och förbättra ditt arbetsflöde. Prova innehållsförteckningen i Google Docs idag och upptäck fördelarna själv!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.