Hur man gör en innehållsförteckning i Google Docs

Har du någonsin kämpat med att hitta rätt i ett stort dokument? En innehållsförteckning kan vara till stor hjälp för att överblicka och navigera bland dina texter. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur man enkelt skapar en innehållsförteckning i Google Docs.

Skapa rubrikformatering för organiserat innehåll

För att kunna skapa en innehållsförteckning behöver vi använda oss av rätt formatering på våra rubriker. Google Docs erbjuder olika rubrikformat, från rubrik 1 till rubrik 6. För att använda formatet går du till menyvalet "Format" och väljer "Rubrik".

Genom att använda rubrikformat på rätt sätt kan du inte bara skapa en innehållsförteckning, utan också hjälpa läsarna att navigera smidigt genom ditt dokument.

Skapa innehållsförteckningen

Nu när vi har skapat rätt formatering på våra rubriker är det dags att skapa själva innehållsförteckningen. Placera markören på den plats i dokumentet där du vill ha innehållsförteckningen.

Gå till menyvalet "Verktyg" och välj "Innehållsförteckning". En sidokolumn dyker upp med alternativet "Automatiskt". Välj det och innehållsförteckningen skapas automatiskt baserat på dina rubriker.

Redigerar innehållsförteckningen

Om du ändrar i rubrikerna eller lägger till/ tar bort text kommer innehållsförteckningen inte automatiskt att uppdateras. Du måste manuellt uppdatera den för att spegla eventuella ändringar.

För att göra detta, högerklicka på innehållsförteckningen och välj "Uppdatera innehållsförteckning". Nu kommer den att uppdateras och visa den senaste versionen av ditt dokument.

Anpassa innehållsförteckningen

Om du vill ändra utseendet på innehållsförteckningen kan du göra det genom att ändra inställningarna. Högerklicka på innehållsförteckningen och välj "Anpassa innehållsförteckning". Här kan du ändra teckensnitt, textstorlek och färg, samt ange hur många nivåer av rubriker du vill inkludera.

Relevanta nyckelord:

  • Google Docs innehållsförteckning
  • Skapa innehållsförteckning
  • Organisera dokument i Google Docs
  • Navigera genom texter i Google Docs
  • Innehållsförteckning anpassa

Sammanfattning

Med hjälp av Google Docs innehållsförteckning kan du enkelt organisera dina dokument och underlätta navigeringen för läsare. Genom att använda rätt formatering på dina rubriker kan du skapa en automatisk innehållsförteckning. Kom ihåg att uppdatera innehållsförteckningen när du gör ändringar i ditt dokument. Anpassa innehållsförteckningen efter dina preferenser för en mer personlig touch.

Nu när du vet hur man gör en innehållsförteckning i Google Docs kan du bli mer effektiv i ditt dokumentarbete. Prova själv och upptäck fördelarna med en tydligt strukturerad text!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.