Hur man enkelt infogar en video i PowerPoint [Steg för steg-guide]

PowerPoint är det perfekta verktyget för att skapa engagerande presentationer som kan hjälpa dig att kommunicera dina idéer och budskap på ett visuellt och minnesvärt sätt. Genom att infoga videoinnehåll kan du ta dina presentationer till en helt ny nivå och fånga publikens uppmärksamhet ännu mer effektivt. I denna steg för steg-guide kommer vi att visa dig hur du enkelt kan infoga en video i PowerPoint och få dina presentationer att sticka ut från mängden.

Steg 1: Förbered och konvertera din video

Innan du kan börja infoga din video i PowerPoint behöver du se till att den är i rätt format. PowerPoint stödjer flera olika videoformat, men det rekommenderade formatet är MP4. Om din video inte redan är i MP4-format kan du använda en videoomvandlare för att konvertera den. Det finns många gratis videokonverterare på marknaden som kan hjälpa dig att snabbt och enkelt ändra formatet på din video.

Steg 2: Öppna PowerPoint och välj plats för video

Öppna PowerPoint och öppna den presentation där du vill infoga videon. Gå till den sida där du vill placera videot och klicka på fliken "Infoga" i den övre menyn. Här hittar du alternativet "Video" i verktygsfältet. Klicka på den pil som visas bredvid "Video" och välj sedan "Video från fil".

Steg 3: Infoga videon i din presentation

Bläddra genom dina filer och välj den video som du vill infoga i PowerPoint-presentationen. Klicka på "Infoga" för att lägga till videon i din presentation.

Steg 4: Justera videon och lägg till effekter

När du har infogat videon i din PowerPoint-presentation kan du justera dess storlek och position genom att klicka och dra i de markerade hörnen och kanterna. Du kan även lägga till effekter till videon, som att ändra dess färgton, lägga till en ram eller tillämpa filmmaker-effekter.

Steg 5: Redigera videon efter behov

Om du vill klippa eller trimma videon, ändra dess volym eller lägga till undertexter kan du göra det genom att markera videon och klicka på fliken "Videoverktyg" i den övre menyn. Här hittar du verktyg för att redigera och anpassa din video efter behov.

Relevanta nyckelord:

  • Infoga video i PowerPoint
  • Video i PowerPoint-presentation
  • PowerPoint-videoredigering
  • Videoomvandlare för PowerPoint
  • Skapa engagerande presentationer
  • Tips för PowerPoint-videor
  • Bästa sättet att infoga video i PowerPoint

Sammanfattning:

Att infoga en video i PowerPoint kan göra dina presentationer mer dynamiska och engagerande. Genom att följa denna enkla steg för steg-guide kan du snabbt och smidigt lägga till videoinnehåll i dina bilder och skapa en minnesvärd upplevelse för din publik. Prova att infoga en video i din nästa PowerPoint-presentation och se hur det kan förvandla din presentation till något extraordinärt!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.