Hur infogar man en innehållsförteckning i Word?

Att skapa ett strukturerat och lättläst dokument är viktigt för att underlätta läsningen och navigeringen för läsaren. En innehållsförteckning är ett användbart verktyg som hjälper till att organisera och presentera hela dokumentets struktur på ett överskådligt sätt.

En innehållsförteckning i Word skapar du med några få enkla steg och det kan vara användbart oavsett om du skriver en rapport, avhandling eller bara en längre text. Här kommer en guide för att hjälpa dig att infoga en innehållsförteckning i Word på ett smidigt sätt.

Steg 1: Lägg till rubriknivåer i dokumentet

För att innehållsförteckningen ska kunna skapas måste du ange de olika nivåerna av rubriker i ditt dokument. Rubrikerna fungerar som avsnittsindelning och är det som innehållsförteckningen kommer att baseras på.

För att lägga till rubriknivåer väljer du den text som ska vara en rubrik och ändrar textens format till en rubriknivå. Du gör det genom att använda rubrikformatmallarna i Word. Du kan antingen välja en fördefinierad rubriknivå eller skapa egna formatmallar.

Steg 2: Infoga innehållsförteckning

När du har lagt till de olika rubriknivåerna och strukturerat ditt dokument kan du enkelt infoga innehållsförteckningen. Placera markören på den plats i dokumentet där du vill ha innehållsförteckningen och gå till "Referenser" i menyraden.

Välj "Innehållsförteckning" och välj den typ av innehållsförteckning som passar bäst för ditt dokument. Du kan välja att ha med sidnummer, visa endast rubriktext eller inkludera punkter och underpunkter beroende på dina preferenser.

Steg 3: Uppdatera innehållsförteckningen

Om du ändrar i dokumentets rubriker eller struktur behöver du uppdatera innehållsförteckningen. Detta görs automatiskt genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja "Uppdatera fält". Du kan välja att uppdatera hela innehållsförteckningen eller bara sidnummer.

Relevanta nyckelord

  • Innehållsförteckning Word
  • Infoga innehållsförteckning
  • Rubriknivåer i Word
  • Skapa strukturerade dokument
  • Uppdatera innehållsförteckning

Sammanfattning

Att infoga en innehållsförteckning i Word är enkelt och gör dina dokument mer strukturerade och lättlästa. Genom att använda rubriknivåer och följa dessa steg kan du enkelt skapa och uppdatera innehållsförteckningen i ditt dokument. Var noga med att använda lämpliga rubriknivåer och uppdatera innehållsförteckningen vid eventuella ändringar i dokumentet.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.