Infoga innehållsförteckning i Word 2013 - Enkel guide

När du skriver längre dokument kan det vara väldigt användbart att ha en innehållsförteckning i början av ditt dokument. En innehållsförteckning gör det enkelt för läsaren att snabbt navigera sig igenom ditt dokument och hitta rätt avsnitt. I denna artikel kommer vi att visa dig hur du enkelt skapar och infogar en innehållsförteckning i Word 2013.

Steg 1: Formatera ditt dokument med rubriknivåer

Innan du kan skapa en innehållsförteckning i Word 2013 behöver du först formatera ditt dokument med rubriknivåer. Rubriknivåerna hjälper Word att organisera och strukturera ditt dokument på ett korrekt sätt. För att lägga till en rubriknivå, markera den text som du vill använda som rubrik och välj lämplig rubriknivå i avsnittet "Stil" på fliken "Hem". Se till att du använder rätt rubriknivåer för att hålla en logisk struktur i ditt dokument.

Steg 2: Infoga innehållsförteckning

När ditt dokument är formaterat med rubriknivåer är det dags att infoga innehållsförteckningen. Placera markören där du vill att innehållsförteckningen ska visas och gå sedan till fliken "Referens" i Word.

Klicka på "Innehållsförteckning" i avsnittet "Referenser" och välj sedan den typ av innehållsförteckning du vill ha. Word erbjuder flera olika format och möjligheter att anpassa din innehållsförteckning efter dina önskemål.

Steg 3: Uppdatera innehållsförteckningen

Om du gör ändringar i ditt dokument, till exempel om du flyttar eller lägger till rubriknivåer, måste du uppdatera innehållsförteckningen för att den ska vara korrekt. Detta görs enkelt genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja "Uppdatera fält" eller "Uppdatera hela innehållsförteckningen". Du kan också använda tangentkombinationen "Ctrl + A" för att markera hela dokumentet och sedan trycka på "F9" för att uppdatera hela innehållsförteckningen.

Relevanta nyckelord

  • Innehållsförteckning Word 2013
  • Skapa innehållsförteckning Word
  • Infoga innehållsförteckning Word
  • Word 2013 innehållsförteckning
  • Anpassa innehållsförteckning Word
  • Uppdatera innehållsförteckning Word

Sammanfattning

Att infoga och skapa en innehållsförteckning i Word 2013 är en enkel process som kan spara dig mycket tid och underlätta för läsaren att navigera i ditt dokument. Genom att använda rubriknivåer och uppdatera innehållsförteckningen vid ändringar kan du säkerställa att din innehållsförteckning alltid är korrekt och aktuell. Prova att infoga en innehållsförteckning i ditt nästa Word-dokument och se hur det kan förenkla ditt arbete.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.