Hur man skapar en interaktiv innehållsförteckning i Google Docs

Har du någonsin känt dig frustrerad när du försöker navigera i ett långt dokument? Det kan vara svårt att hitta rätt avsnitt och förlora fokus när du bläddrar fram och tillbaka. Som tur är finns det en lösning för detta problem - en interaktiv innehållsförteckning! I den här artikeln kommer vi att utforska hur du enkelt kan skapa en interaktiv och användarvänlig innehållsförteckning i Google Docs.

Skapa en innehållsförteckning

För att skapa en innehållsförteckning i Google Docs, börja med att placera markören där du vill ha din innehållsförteckning. Gå sedan till Infoga-menyn och välj Innehållsförteckning. Google Docs kommer automatiskt att generera en innehållsförteckning baserad på dina rubriker och underrubriker i dokumentet.

Det är viktigt att organisera ditt dokument med tydliga rubriker och underrubriker. Detta hjälper Google Docs att skapa en korrekt och användarvänlig innehållsförteckning. Du kan använda rubriknivåer genom att markera texten och välja önskad rubriknivå i verktygsfältet.

Anpassa din innehållsförteckning

Nu när du har skapat en innehållsförteckning kan du börja anpassa den efter dina behov. Du kan enkelt ändra placeringen av din innehållsförteckning genom att dra den till önskat ställe i dokumentet.

För att ändra utseendet på din innehållsförteckning, högerklicka på förteckningen och välj Anpassa innehållsförteckning. Här kan du välja mellan olika stilar och formateringar för att matcha dokumentets utseende.

Lägga till länkar i din innehållsförteckning

En av de bästa funktionerna i den interaktiva innehållsförteckningen är möjligheten att navigera direkt till olika delar av dokumentet med bara ett klick. För att göra detta, se till att dina rubriker och underrubriker är formaterade som länkar.

För att lägga till en länk, markera rubriken eller underrubriken och gå till Infoga-menyn. Välj Länk och klistra in webbadressen till det avsnitt i dokumentet som du vill länka till. Nu kan läsaren enkelt klicka på en rubrik i innehållsförteckningen för att hoppa direkt till det relevanta avsnittet.

Relevanta nyckelord

  • Innehållsförteckning i Google Docs
  • Interaktiv innehållsförteckning
  • Anpassa innehållsförteckning i Google Docs
  • Länkar i innehållsförteckning
  • Navigera i dokument i Google Docs

Sammanfattning

Att skapa en interaktiv innehållsförteckning i Google Docs kan verkligen förbättra användarupplevelsen och effektiviteten när man navigerar i ett långt dokument. Med denna smarta funktion kan du enkelt hitta rätt avsnitt och hålla din fokus intakt. Så var inte rädd för att experimentera med innehållsförteckningen och se hur den kan hjälpa dig att bli mer produktiv i ditt arbete i Google Docs.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.