Figursättning i InDesign - En guide för nybörjare

Att använda figurer och bilder i dina layouter är ett effektivt sätt att göra dem mer visuellt tilltalande och engagerande för läsarna. I denna guide kommer vi att utforska hur man figursätter i InDesign, ett populärt verktyg för professionell layoutdesign. Läs vidare för att lära dig grunderna och få tips och tricks för att skapa snygga och intressanta figurer i dina layouter.

Vad är figursättning?

Figursättning handlar om att lägga till och redigera bilder och figurer i en layout. Det kan vara allt från att lägga till en enkel rektangel eller cirkel till att använda komplexa vektorgrafiker och bilder. Figurer kan användas för att markera eller dela upp text, förstärka innehållet eller helt enkelt för att göra layouten mer visuellt tilltalande.

Grunderna i figursättning

För att komma igång med figursättning i InDesign, följ dessa steg:

 1. Öppna InDesign och skapa en ny layout eller öppna en befintlig layout som du vill lägga till figurer i.
 2. Klicka på verktyget "Figursättning" i verktygsfältet till vänster. Det ser ut som en färgpalett.
 3. Välj den typ av figur du vill använda genom att klicka på motsvarande verktyg i verktygsfältet. Du kan välja bland former som rektangel, cirkel, polygon eller använda det frihandssverktyget för att rita frihand.
 4. Klicka och dra för att skapa figuren på din layout. Du kan justera storlek och form genom att dra i handtagen på figuren.
 5. Anpassa färg och linjetyper genom att använda alternativen i panelen "Figursättning" längst ned på skärmen.
 6. Om du vill lägga till en bild i figuren, högerklicka på figuren och välj "Infoga bild". Välj sedan en bild från din dator och anpassa den efter behov.
 7. För att flytta, ändra storlek eller rotera figuren, använd verktygen i verktygsfältet eller dra figuren med muspekaren.
 8. När du är klar kan du spara din layout och exportera den till önskat format, till exempel PDF eller tryckfärdigt format.

Att använda figurer i kombination med text kan göra din layout mer engagerande och tydlig. Lek med olika figursättningstekniker och experimentera med olika färger, former och placeringar för att få fram det perfekta utseendet för din layout.

Tips och tricks för figursättning i InDesign

Här är några användbara tips och tricks för att förbättra dina figursättningsfärdigheter i InDesign:

Använd figurer för att styra textflödet

Genom att placera text runt figurer kan du enkelt kontrollera textflödet och skapa visuellt intressanta layouter. Prova att placera text i en cirkel eller en snirklig form för att bryta det vanliga rutnätet och skapa ett mer dynamiskt utseende.

Utforska effekter och stilar

InDesign erbjuder många effekter och stilar som du kan tillämpa på dina figurer för att göra dem mer intressanta och levande. Experimentera med skuggor, gradienter, konturer och transparens för att skapa visuell djup och dimension.

Använd ramar för att organisera figurer

För att hålla ordning på dina figurer kan du använda InDesign-ramar. Skapa en ram runt dina figurer och ändra dess egenskaper, t.ex. färg och tjocklek, för att enkelt hålla reda på och organisera dem i din layout.

Relevanta nyckelord

 • Figursättning Indesign
 • InDesign layoutdesign
 • Figursättningstekniker
 • Använda bilder i InDesign
 • Figurhantering i InDesign

Sammanfattning

Figursättning i InDesign är en viktig färdighet för att skapa professionella och attraktiva layouter. Med hjälp av enkla verktyg och tekniker kan du skapa visuellt intressanta figurer som hjälper till att förstärka ditt innehåll och hålla läsarna engagerade. Använd tipsen och tricksen i denna guide för att komma igång med figursättning och ta dina InDesign-layouter till nästa nivå.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.