Få skattsedel snabbt och enkelt | Skatteverket

Att ansöka om och få en skattsedel kan vara både tidskrävande och krångligt för många människor. Skatteverket har dock gjort det enklare än någonsin att få en skattsedel. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du enkelt kan ansöka om och få en skattsedel från Skatteverket, utan att behöva fylla i krångliga pappersformulär eller vänta i långa köer.

Vad är en skattsedel?

En skattsedel är ett intyg som visar hur mycket skatt du ska betala eller få tillbaka från Skatteverket. Den används bland annat vid lån, bostadsköp och jobbsökande. En skattsedel är alltså ett viktigt dokument som kan behövas i olika situationer i livet.

Ansöka om skattsedel digitalt

Numera kan du ansöka om skattsedel digitalt via Skatteverkets hemsida. Detta gör det smidigt och enkelt att få en skattsedel, utan att behöva fylla i pappersformulär och skicka in dem per post. För att ansöka om skattsedel behöver du ett BankID och personlig e-legitimation.

 1. Gå till Skatteverkets hemsida och logga in med ditt BankID.
 2. Välj "Ansök om skattsedel" under fliken "Skatt" i menyn.
 3. Fyll i de nödvändiga uppgifterna, såsom personnummer, inkomst och eventuella avdrag.
 4. Kontrollera och signera din ansökan med ditt BankID.
 5. Skicka in din ansökan och vänta på besked från Skatteverket.

Snabb handläggningstid

En av fördelarna med att ansöka om skattsedel digitalt är den snabba handläggningstiden. Istället för att vänta flera veckor på att få en skattsedel per post, kan du få besked från Skatteverket inom några dagar. Detta gör att du snabbt kan komma vidare med dina ärenden och planering.

Undvik onödiga fel

Vid digital ansökan om skattsedel kan du även undvika onödiga fel. Skatteverkets digitala system hjälper dig att fylla i rätt uppgifter och ger dig tydliga instruktioner längs vägen. Detta minimerar risken för att du ska fylla i felaktiga uppgifter och därmed undvika eventuella problem i framtiden.

Relevanta nyckelord

 • Skattsedel
 • Få skattsedel
 • Ansöka om skattsedel
 • Digital skattsedel
 • Snabb handläggningstid
 • Skatteverket

Sammanfattning

Att få en skattsedel behöver inte vara krångligt eller tidskrävande. Genom att ansöka om skattsedel digitalt via Skatteverkets hemsida kan du snabbt och enkelt få ditt intyg. Slipp krångliga pappersformulär och långa väntetider – ansök om din skattsedel idag!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.