Engelska A motsvarar: En guide till att förstå svensk Engelska B-utbildning

Är du intresserad av att lära dig engelska på en mer avancerad nivå? Är du osäker på om du ska välja Engelska A eller Engelska B-utbildning? Då har du kommit till rätt ställe! I denna artikel kommer vi att utforska och förklara skillnaderna mellan Engelska A och Engelska B i det svenska utbildningssystemet.

Vad är Engelska A och Engelska B?

I Sverige kategoriseras språkkurserna i gymnasieskolan med bokstäverna A, B eller C. Engelska A är den högsta nivån och är avsedd för elever som har en stark språkförståelse och behärskar engelska på en avancerad nivå. Engelska B är nivån direkt under Engelska A och är mer lämpad för elever som vill lära sig engelska på en fortsättningsnivå.

Skillnader mellan Engelska A och Engelska B-utbildning

 1. Kursinnehåll: Engelska A-utbildning fokuserar på litteratur, språkvetenskap och filosofi, medan Engelska B-utbildning fokuserar mer på praktiskt språkbruk och kommunikation.
 2. Språkfärdighet: Engelska A-utbildning kräver en djup förståelse för engelska språket och dess grammatikregler, medan Engelska B-utbildning är mer inriktad på att utveckla kommunikationsförmågan i tal och skrift.
 3. Svårighetsgrad: Engelska A-utbildning är generellt sett mer utmanande än Engelska B-utbildning och kräver mer avancerade språkkunskaper.

Moduler i Engelska B-utbildning

Om du väljer att studera Engelska B kan du förvänta dig att gå igenom följande moduler:

 1. Grammatik och ordförråd: Fokuserar på att utveckla förståelsen för avancerad engelsk grammatik och öka ditt ordval och ordförråd.
 2. Muntlig kommunikation: Tränar tal- och lyssningsfärdigheter, inklusive att hålla presentationer, delta i diskussioner och förstå olika dialekter och uttal.
 3. Skriftlig kommunikation: Utvecklar förmågan att skriva sammanhängande texter, som essäer och rapporter, på engelska.
 4. Läs- och förståelse: Fokuserar på att läsa och förstå engelskspråkig litteratur och andra texter av olika genrer och komplexitet.
 5. Kultur och samhälle: Ger en inblick i den engelskspråkiga världens kultur, historia och samhällsstrukturer.

Relevanta nyckelord

 • Engelska A motsvarar
 • skillnader mellan Engelska A och Engelska B
 • Engelska B-utbildning
 • moduler i Engelska B
 • kommunikationsförmåga på engelska
 • grammatik och ordförråd
 • muntlig och skriftlig kommunikation på engelska

Sammanfattning

Att förstå skillnaderna mellan Engelska A och Engelska B-utbildning är avgörande för att kunna välja rätt kursnivå som passar din kunskapsnivå och dina mål för att lära dig engelska. Med hjälp av denna guide är du nu redo att avgöra om du bör välja Engelska A eller Engelska B och veta vad du kan förvänta dig av Engelska B-utbildning. Kom ihåg att din språkinlärning är en kontinuerlig process och att du kan fortsätta utveckla dina färdigheter genom att öva och vara öppen för att lära dig nya saker. Lycka till!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.