Utbildning: Så här kan du lära dig något nytt på bara 6 minuter om dagen

Har du någonsin känt att du skulle vilja lära dig något nytt eller utveckla dina kunskaper, men känner att du inte har tillräckligt med tid? Vi lever i en värld där vi konstant blir bombade med jobb, sociala medier, familj och andra åtaganden. Det kan vara svårt att hitta tid för egentlig utbildning och personlig utveckling. Men vad om jag sa att det är möjligt att lära sig något nytt på bara 6 minuter om dagen?

Studier visar att våra hjärnor är mest uppmärksamma under korta perioder av tid, vanligtvis mellan 5-20 minuter. Så istället för att spendera timmar och timmar av din dag på att plugga, kan du spara tid och öka ditt lärande genom att bara lägga avsatt tid på 6 minuter om dagen.

Hur fungerar det?

Det handlar om att fokusera på effektivitet och inte tid. Genom att avsätta en kort period av tid varje dag, kan du hålla dig mer koncentrerad och undvika att tappa fokus. Det är också mindre överväldigande än att ha en lång lista av saker att lära sig på en gång.

Skapa en 6-minuters rutin

Ta 6 minuter av din dag och använd den till att lära dig något nytt. Börja med att bestämma vilket ämne du vill lära dig om och hitta en resurs som passar dig, det kan vara en video, en artikel, en podcast eller något annat. Se till att din valda resurs passar in i 6-minuters tiden och är lätt att följa.

Fokusera på en sak i taget

Det är viktigt att fokusera på en sak i taget för att verkligen lära sig något på så kort tid. Om du försöker multi-taska, kommer du inte att få ut så mycket av din 6-minuters session. Stäng av alla distraktioner och fokusera helt och hållet på det du försöker lära dig.

Repetera och öva

För att verkligen lära dig något, behöver du repetera det flera gånger. Så när du har gått igenom din 6-minuters session, se till att repetera materialet vid ett senare tillfälle. Du kan också göra enkla övningar för att testa din kunskap. Detta hjälper dig att befästa det du lärt dig och förbättra din inlärning ännu mer.

Var kan jag lära mig något nytt på 6 minuter?

Det finns många resurser där ute som är perfekta för att lära sig något nytt på bara 6 minuter om dagen. Här är några exempel:

 • TED Talks: TED är en plattform för korta, kraftfulla presentationer från olika experter inom olika områden. De flesta av TED Talks är bara 18 minuter långa, vilket är perfekt för ditt 6-minuters lärande.
 • Skillshare: En plattform som erbjuder onlinekurser i olika ämnen, många av dem är korta och passar perfekt för en 6-minuters session.
 • Podcasts: Det finns en uppsjö av podcasts som diskuterar olika ämnen och de flesta avsnitt är mindre än 30 minuter långa.
 • YouTube: Här finns det massor av korta tutorials och guider nästan om alla ämnen du kan tänka dig.

Relevanta nyckelord

 • Utbildning på 6 minuter
 • Korttidsinlärning
 • Mikrolärande
 • Snabbinlärning
 • Effektivt lärande
 • Kort tid för utveckling
 • Snabblära

Sammanfattning

Tiden behöver inte vara ett hinder för din personliga utveckling och ditt lärande. Genom att använda bara 6 minuter av din dag, kan du fortfarande lära dig något nytt och utveckla dina färdigheter. Skapa en 6-minuters rutin och använd den för att lägga undan tid för lärande i din stressiga vardag. Genom att fokusera på en sak i taget och repetera materialet, kan du verkligen få ut så mycket som möjligt av din korta tid. Så var inte rädd för att prova denna metod och se hur mycket du kan lära dig på bara 6 minuter om dagen!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.